REKLAMA
Źródło: Pixabay
Pyszna zupa czosnkowa
Przepis na pyszną kremową zupę czosnkową ze śmietaną.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 główki czosnku
- 1 kawałek The Onion
- 1 łyżki Masło
- 11⁄2 l Bulion
- 1⁄2 łyżeczka czerwona papryka
- 200 ml Bita śmietana
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
2. Krok
Roztop masło na patelni i dodaj cebulę, a po chwili czosnek. Smażyć wszystko razem na złoty kolor.
3. Krok
Następnie posypujemy czerwonym pieprzem, mieszamy i po chwili dodajemy bulion.
4. Krok
Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 15 minut, a następnie dodaj bitą śmietanę i ubij zupę czosnkową do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać sól i pieprz do smaku.
5. Krok
Gotuj wszystko razem przez około 10 minut.