REKLAMA
Pyszna bogata pasta z białej fasoli z jajkiem
Mniam!!! Jeśli jesteście miłośnikami różnego rodzaju smarowideł, to koniecznie powinniście spróbować zrobić to jedno 😍 Ponieważ biała fasola nie ma jakiegoś ekstra wyrazistego czy specyficznego smaku, świetnie nadaje się do łączenia w różnych przepisach zarówno wytrawnych, jak i słodkich, nie bójcie się eksperymentować
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 150 g Sterylizowana biała fasola
- 2 jajka na twardo
- 1 łyżeczka Musztarda
- sól
- Przyprawy
- goździk czosnek
- 1 łyżeczka Hilly cream cheese
- 4 Pomidorki koktajlowe drobno posiekane
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
Zblendować fasolę i serek śmietankowy za pomocą blendera z kijem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji (ja osobiście nie blendowałam do uzyskania całkowicie gładkiej konsystencji, pozwoliłam sobie wyczuć kawałki fasoli) i dopiero zmiksować resztę składników, doprawić do smaku. Pozostawić na co najmniej godzinę, ja podałam z grzankami z pszenicy, nasionami lnu i odrobiną oliwy z oliwek.