REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Y0dTYdtHRb1RMiPc3HLA/b70cfd0512b15ce353811167c9e8e1.jpeg)
Źródło: Pixabay: laustkehlet
Puree z groszku
Puree z groszku to proste i pożywne danie, idealne jako dodatek do mięsa lub ryb.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Mrożony groszek
- 1 szt duża cebula
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 100 ml krem do gotowania
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 szt vegeta
- 1 szt Sól
- 1 szt Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść i pokrój warzywa. Cebulę pokrój drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę do czosnku.
2. Krok
Na patelnię rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż, aż cebula stanie się złoto-brązowa.
3. Krok
Dodaj zamrożony groszek i przeciśnięty czosnek. Gotujemy przez 5-10 minut, aż groszek jest całkowicie rozmrożony i miękki.
4. Krok
Włóż groszek do miksera i dodaj śmietankę do gotowania, vegetę, sól i pieprz. Mieszaj, aż uzyskasz gładkie puree.
5. Krok
Podawaj ciepłe jako dodatek do mięsa lub ryb.