REKLAMA

Źródło: Pixabay: laustkehlet

Puree z groszku

Puree z groszku to proste i pożywne danie, idealne jako dodatek do mięsa lub ryb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mrożony groszek Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 100 ml krem do gotowania Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 szt vegeta Dodano do
  • 1 szt Sól Dodano do
  • 1 szt Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść i pokrój warzywa. Cebulę pokrój drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę do czosnku.

2. Krok

Na patelnię rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż, aż cebula stanie się złoto-brązowa.

3. Krok

Dodaj zamrożony groszek i przeciśnięty czosnek. Gotujemy przez 5-10 minut, aż groszek jest całkowicie rozmrożony i miękki.

4. Krok

Włóż groszek do miksera i dodaj śmietankę do gotowania, vegetę, sól i pieprz. Mieszaj, aż uzyskasz gładkie puree.

5. Krok

Podawaj ciepłe jako dodatek do mięsa lub ryb.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy