REKLAMA

Źródło: Pixabay: laustkehlet

Puree z groszku

Puree z groszku to proste i pożywne danie, idealne jako dodatek do mięsa lub ryb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mrożony groszek Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 100 ml krem do gotowania Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 szt vegeta Dodano do
  • 1 szt Sól Dodano do
  • 1 szt Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść i pokrój warzywa. Cebulę pokrój drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę do czosnku.

2. Krok

Na patelnię rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż, aż cebula stanie się złoto-brązowa.

3. Krok

Dodaj zamrożony groszek i przeciśnięty czosnek. Gotujemy przez 5-10 minut, aż groszek jest całkowicie rozmrożony i miękki.

4. Krok

Włóż groszek do miksera i dodaj śmietankę do gotowania, vegetę, sól i pieprz. Mieszaj, aż uzyskasz gładkie puree.

5. Krok

Podawaj ciepłe jako dodatek do mięsa lub ryb.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy