REKLAMA
Źródło: Pixabay: dbaezol
Pulyka pörkölt
A pulyka pörkölt hagyományos magyar étel, amelyet hozzáadott nélkül készítünk. Ez az ízletes étel tökéletes az ünnepekre, vagy bármikor, amikor valami különlegeset szeretne főzni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg Indyk
- 2 db cebula
- 4 gerezd czosnek
- 2 łyżka stołowa Papryki
- 1 łyżka stołowa Boczek tłuszczu
- 1 łyżeczka Majeranek
- 2 db pomidor
- 1 db ostra papryka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta Mielony pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie smażymy na boczku do momentu, aż stanie się przezroczysta.
2. Krok
Dodajemy pierś z indyka i smażymy, aż mięso stanie się białe.
3. Krok
Zdejmujemy z ognia, dodajemy paprykę, a następnie mieszamy.
4. Krok
Wrzucamy go z powrotem na kuchenkę, dodajemy pomidory, pikantną paprykę, sól, pieprz i majeranek.
5. Krok
Dodajemy tyle wody, aby ją całkowicie pokryć, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę.
6. Krok
Podajemy z świeżym chlebem przy podawaniu.