REKLAMA

Źródło: Pixabay: dbaezol

Pulyka pörkölt

A pulyka pörkölt hagyományos magyar étel, amelyet hozzáadott nélkül készítünk. Ez az ízletes étel tökéletes az ünnepekre, vagy bármikor, amikor valami különlegeset szeretne főzni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Indyk Dodano do
  • 2 db cebula Dodano do
  • 4 gerezd czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Papryki Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Boczek tłuszczu Dodano do
  • 1 łyżeczka Majeranek Dodano do
  • 2 db pomidor Dodano do
  • 1 db ostra papryka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta Mielony pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie smażymy na boczku do momentu, aż stanie się przezroczysta.

2. Krok

Dodajemy pierś z indyka i smażymy, aż mięso stanie się białe.

3. Krok

Zdejmujemy z ognia, dodajemy paprykę, a następnie mieszamy.

4. Krok

Wrzucamy go z powrotem na kuchenkę, dodajemy pomidory, pikantną paprykę, sól, pieprz i majeranek.

5. Krok

Dodajemy tyle wody, aby ją całkowicie pokryć, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę.

6. Krok

Podajemy z świeżym chlebem przy podawaniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy