REKLAMA

Pulpety w sosie koperkowym

Idealna propozycja na obiad. Zjedzą nawet niejadki.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4

Surowce

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do

Składniki na sos

  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj mięso mielone, jajko, kaszę lub bułkę tarte, koperek, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Formuj pulpety o średnicy około 2,5 cm.

2. Krok

W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj pulpety i smaż przez około 5-7 minut, aż będą zarumienione z obu stron.

3. Krok

W tym czasie przygotuj sos: w rondelku na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj mąkę i mieszając, smaż przez około 1 minutę.

4. Krok

Wlej bulion i mleko, mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

5. Krok

Dodaj koperek, sól i pieprz do smaku.

6. Krok

Dodaj pulpety do sosu i gotuj przez około 10 minut, aż pulpety będą miękkie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy