REKLAMA

Źródło: igorr1 from Getty Images

Pstrąg pieczony w folii

Przepis na pstrąga pieczonego w piekarniku i folii.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 kawałek Cały pstrąg Dodano do
  • 2 kawałek Cytryny Dodano do
  • 6 goździki Czosnek Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zacznij od rozgrzania piekarnika do 220°C.

2. Krok

W międzyczasie opłucz pstrąga i osusz papierowym ręcznikiem. 3. Dopraw wnętrze pstrąga solą i pieprzem i dodaj ząbki czosnku. Następnie posmaruj pstrąga oliwą z oliwek i włóż do środka plasterki cytryny.

3. Krok

Zawiń pstrąga w folię i umieść na blasze do pieczenia.

4. Krok

Piec przez około 20 minut. Pieczenie w folii jest świetne, ponieważ ryba nie wysycha i pozostaje soczysta.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy