REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qP-bZo6y-cb7g9cewGJL/0b163eac6fa20baf1796166f3b52c0.jpeg)
Źródło: igorr1 from Getty Images
Pstrąg pieczony w folii
Przepis na pstrąga pieczonego w piekarniku i folii.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 kawałek Cały pstrąg
- 2 kawałek Cytryny
- 6 goździki Czosnek
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zacznij od rozgrzania piekarnika do 220°C.
2. Krok
W międzyczasie opłucz pstrąga i osusz papierowym ręcznikiem. 3. Dopraw wnętrze pstrąga solą i pieprzem i dodaj ząbki czosnku. Następnie posmaruj pstrąga oliwą z oliwek i włóż do środka plasterki cytryny.
3. Krok
Zawiń pstrąga w folię i umieść na blasze do pieczenia.
4. Krok
Piec przez około 20 minut. Pieczenie w folii jest świetne, ponieważ ryba nie wysycha i pozostaje soczysta.