REKLAMA

Źródło: Pixabay : RitaE

Przygotowanie czerwonej kapusty

Tradycyjne niemieckie danie, które jest zarówno pyszne, jak i zdrowe. Domowej roboty czerwona kapusta to świetny dodatek do pieczeni i kiełbasy, lub może stanowić samodzielne danie główne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Kawałek kapusta czerwona Dodano do
  • 2 Kawałek jabłko Dodano do
  • 2 Łyżka cukier Dodano do
  • 200 ml czerwone wino Dodano do
  • 2 Łyżka ocet jabłkowy Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do
  • 1 Szczypta goździki Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Do kapusty czerwonej pokrój kapustę czerwoną i jabłka w cienkie paski.

2. Krok

W dużym garnku rozpuścić cukier, aż się skarmelizuje.

3. Krok

Dodaj jabłka i smaż, aż będą miękkie.

4. Krok

Dodaj czerwoną kapustę i dobrze wymieszaj, aby była całkowicie połączona z karmelizowanym cukrem i jabłkami.

5. Krok

Dodaj czerwone wino, ocet jabłkowy, sól, pieprz i goździki, a następnie dobrze wymieszaj.

6. Krok

Przykryć garnek pokrywką i gotować wszystko co najmniej przez godzinę.

7. Krok

Upewnij się, że od czasu do czasu mieszasz, aby zapobiec przypaleniu czerwonej kapusty.

8. Krok

Jeśli czerwona kapusta jest delikatna, jest gotowa do podania! Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Obiad

2158 przepisy

Bez pieczenia

186 przepisy

Soczewica

21 przepisy

Śniadanie

472 przepisy

Kolacja

2018 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy