REKLAMA

Źródło: Pixabay: TetyanaUs

Przepis na zupę paprykową

W tę mroźną zimę nie ma nic lepszego niż gorąca, sycąca zupa w ciepłym domowym zaciszu. Zupa paprykowa jest właśnie taka, a każdy kęs przynosi ciepło i smak, którego pragniesz. Podczas przygotowywania zupy paprykowej zawsze zwracam szczególną uwagę na wybór mięsa i świeżość warzyw, ponieważ są to elementy, które nadają zupie prawdziwy, charakterystyczny smak

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wołowina Dodano do
  • 1 Głowa czerwona cebula Dodano do
  • 2 gerezd czosnek Dodano do
  • 2 db marchew Dodano do
  • 1 db burak Dodano do
  • 1 db Ziemniak Dodano do
  • 1 db pomidor Dodano do
  • 1 db Papryki Dodano do
  • 1 db Rzepa Dodano do
  • 1 pęczek Pietruszka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • Sól, pieprz, papryka czerwona mielona, liść laurowy do smaku Dodano do
  • 200 ml Kwaśna śmietana do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Umyj wołowinę i umieść ją w rondlu z wystarczającą ilością wody, aby ją przykryć. Ważne jest, aby nie używać zbyt dużej ilości wody, ponieważ spowoduje to, że zupa będzie zbyt rzadka.

2. Krok

Podczas gdy mięso się gotuje, oczyść i posiekaj warzywa. Małe kostki znacznie lepiej oddadzą smak mięsa niż większe kawałki.

3. Krok

Gdy mięso będzie prawie gotowe, dodaj cebulę, czosnek, marchew, buraki, ziemniaki, pomidory, paprykę, rzepę i przyprawy.

4. Krok

Kontynuuj gotowanie zupy, aż warzywa będą miękkie.

5. Krok

Na koniec dodać natkę pietruszki i odstawić na 5-10 minut przed podaniem, aby wszystkie smaki się połączyły.

6. Krok

Zupę podawać z kwaśną śmietaną. Można ją podawać ze świeżym pieczywem, kwaśna śmietana wzmacnia smak zupy, a pieczywo ładnie ją uzupełnia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy