REKLAMA

Proste mufinki

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 250 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczka Soda bikarbona Dodano do
  • 50 g Orzechy posiekane Dodano do
  • 50 g Grubo starta czekolada Dodano do
  • 250 g kwaśne mleko Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 120 g cukier kryształ Dodano do
  • 100 ml olej Dodano do
  • 100 g starte jabłka Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.

Do miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, orzechy, czekoladę i mieszamy. W drugiej misce przygotowujemy ciasto z mleka acidofilnego, jajka, cukru, oleju i najgrubszych startych jabłek. Do przygotowanego ciasta stopniowo, cały czas mieszając, dodajemy suchą mieszaninę. Powstaje półgęste ciasto, które dzielimy do przygotowanej tacy na muffiny (12 otworów, które smarujemy i obsypujemy mąką, lub używamy papierowych lub silikonowych kubeczków).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy