REKLAMA

Źródło: Sohadiszno from Canva

Poncha

Poncha - to tradycyjny drink z Maderii o słodko-kwasowym smaku. Wykonywany z aguardente de cana, lokalnego rumu, miodu sugara i cytryny jest doskonałym napojem na imprezy i spotkania z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 ml aguardente de cana (można zastąpić białym rumem) Dodano do
  • 70 ml miodu Dodano do
  • 2 ks sok z pomarańczy Dodano do
  • 1 ks sok z cytryny Dodano do
  • Lód do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W dużej szklanej misce mieszamy miód z sokiem z cytryny i pomarańczy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Krok

Dodajemy rum, ponownie mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.

3. Krok

Przelewamy naszą ponchę do szklanek wypełnionych lodem.

4. Krok

Podajemy od razu, by drink nie stracił swoich intensywnych smaków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy