REKLAMA
Pomidorowy sos z klopsikami
Gęsty i smaczny sos pomidorowy z klopsikami, który można podawać z makaronem lub ryżem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Sos
- 1 opakowanie Przetłumaczony tekst
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczka Czarny pieprz
Kulki
- 500 g mięso mielone
- 1 szt jajko
- 100 g tarty ser
- 2 łyżka stołowa bułka tarta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Na patelni z olejem smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek.
2. Krok
Dodajemy passatę, cukier, bazylia, oregano, sól i pieprz, a następnie gotujemy na wolnym ogniu.
3. Krok
Tymczasem przygotowujemy klopsiki. Mięso, jajka, ser i bułka tarta mieszamy i z tej mieszanki formujemy klopsiki.
4. Krok
Dodajemy kulki do sosu i gotujemy wszystko razem przez kolejne 20 minut.
5. Krok
Gotowy sos podajemy z makaronem lub ryżem.