REKLAMA
Pomidorowa pasta z czosnkiem
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- świeże pomidory
- 30 g mozzarella
- 1 Łyżka Starta mozzarella edam
- 1 Łyżka Filadelfia Lučiny
- 1 łyżeczka masło
- 2 ząbek czosnku
- szczypta pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Do garnku dajemy wodę do wrzenia. Następnie pomidory wkładamy do wrzącej wody i gotujemy, dopóki skórka nie pęknie i nie zacznie odchodzić od pomidora.
2. Krok
Wybieramy pomidory, usuwamy skórkę i kroimy. Odsączamy nadmiar wody i pozwalamy ostygnąć.
3. Krok
Następnie blendujemy i dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
4. Krok
Przygotujmy sobie pastę.
5. Krok
Przed podaniem wkładamy na kilka minut do lodówki.
6. Krok
Pasta jest nieco bardziej wodnista niż klasyczne domowe pasty.
7. Krok
Według smaku możesz dodać czosnek lub zieloną paprykę.
8. Krok
Smacznego!