REKLAMA

Pomidorowa pasta z czosnkiem

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • świeże pomidory Dodano do
  • 30 g mozzarella Dodano do
  • 1 Łyżka Starta mozzarella edam Dodano do
  • 1 Łyżka Filadelfia Lučiny Dodano do
  • 1 łyżeczka masło Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • szczypta pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Do garnku dajemy wodę do wrzenia. Następnie pomidory wkładamy do wrzącej wody i gotujemy, dopóki skórka nie pęknie i nie zacznie odchodzić od pomidora.

2. Krok

Wybieramy pomidory, usuwamy skórkę i kroimy. Odsączamy nadmiar wody i pozwalamy ostygnąć.

3. Krok

Następnie blendujemy i dodajemy wszystkie pozostałe składniki.

4. Krok

Przygotujmy sobie pastę.

5. Krok

Przed podaniem wkładamy na kilka minut do lodówki.

6. Krok

Pasta jest nieco bardziej wodnista niż klasyczne domowe pasty.

7. Krok

Według smaku możesz dodać czosnek lub zieloną paprykę.

8. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy