Źródło: Dar1930 from Getty Images
Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami
Przepis na polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami jest jednym z moich ulubionych. Połączenie delikatnej wieprzowiny, słodkawych suszonych pomidorów i aromatycznych przypraw tworzy harmonijną symfonię smaków.
Składniki
- 200 g Polędwica wieprzowa
- 8 szt Suszone pomidory
- 4 goździki Czosnek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- masło
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotuję polędwiczki wieprzowe. Obieram czosnek i rozgniatam go. Następnie solę i pieprzę mięso z obu stron i nacieram je oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem. Odstawiam na co najmniej 20 minut, aby smaki się połączyły.
Następnie obsmaż mięso z obu stron na rozgrzanym maśle. Pozwalam mu piec się przez około 5 minut z jednej strony, a następnie otwieram go na drugą stronę.
Następnie kroję polędwiczki na pół, ale nie do końca, aby można je było łatwo nadziać. Do każdej polędwiczki wkładam 2-3 suszone pomidory.
Na koniec zamykam laleczki i zawijam je w folię. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.