REKLAMA

Źródło: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤

Polędwiczki w sosie musztardowym

Smaczne mięso wieprzowe z musztardą.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg polędwica wieprzowa Dodano do
  • 9 łyżeczka musztarda pełnotłusta Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 1 łyżka stołowa olej Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • mielona czerwona papryka Dodano do
  • Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Myjemy wieprzowinę i kroimy ją na plastry.

2. Krok

Każdy kawałek tłuczemy, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.

3. Krok

Tak przygotowane plastry wieprzowe smażymy na oleju z obu stron.

4. Krok

Po usmażeniu mięsa wieprzowego wyjmujemy je z patelni i w tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę.

5. Krok

Do smażonej cebuli znowu wracamy mięso, posypujemy je szczyptą czerwonej papryki i dusimy około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy