REKLAMA
Źródło: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤
Polędwiczki w sosie musztardowym
Smaczne mięso wieprzowe z musztardą.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 kg polędwica wieprzowa
- 9 łyżeczka musztarda pełnotłusta
- 2 szt The Onion
- 1 łyżka stołowa olej
- pieprz czarny mielony
- mielona czerwona papryka
- Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Myjemy wieprzowinę i kroimy ją na plastry.
2. Krok
Każdy kawałek tłuczemy, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.
3. Krok
Tak przygotowane plastry wieprzowe smażymy na oleju z obu stron.
4. Krok
Po usmażeniu mięsa wieprzowego wyjmujemy je z patelni i w tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę.
5. Krok
Do smażonej cebuli znowu wracamy mięso, posypujemy je szczyptą czerwonej papryki i dusimy około 30 minut.