REKLAMA

Źródło: marharyta-kovalenko from Canva

Podstawowy biszkopt do tortu

Przepis na podstawowy biszkopt, który jest idealny do tortu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 Kawałki duże jajka Dodano do
  • 200 gramy cukier kryształ Dodano do
  • 200 gramy mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż formę do tortu papierem do pieczenia.

2. Krok

Podziel jajka. Ubij żółtka z cukrem do piany.

3. Krok

Ubij białka na sztywno.

4. Krok

Do żółtkowej mieszaniny wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5. Krok

Następnie ostrożnie wymieszać białka w ciasto.

6. Krok

Przelej masę do formy i piecz około 35 minut.

7. Krok

Schłodzone ciasto można kroić i nadziewać według preferencji.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy