REKLAMA
Źródło: marharyta-kovalenko from Canva
Podstawowy biszkopt do tortu
Przepis na podstawowy biszkopt, który jest idealny do tortu.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 6 Kawałki duże jajka
- 200 gramy cukier kryształ
- 200 gramy mąka zwykła specjalna
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż formę do tortu papierem do pieczenia.
2. Krok
Podziel jajka. Ubij żółtka z cukrem do piany.
3. Krok
Ubij białka na sztywno.
4. Krok
Do żółtkowej mieszaniny wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
5. Krok
Następnie ostrożnie wymieszać białka w ciasto.
6. Krok
Przelej masę do formy i piecz około 35 minut.
7. Krok
Schłodzone ciasto można kroić i nadziewać według preferencji.