REKLAMA

Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii to zdrowe i smaczne danie, które pokochasz. Świetnie nadają się jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielne danie z ulubionym sosem do maczania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt cukinia Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do
  • 1 št sól Dodano do
  • 12 št pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść cukinię, zetrzyj na drobno i włóż do sitka. Posyp solą i odstaw na 10 minut.

2. Krok

Po 10 minutach dobrze wyciśnij cukinię, aby usunąć jak najwięcej wody.

3. Krok

Obierz cebulę i czosnek, a następnie drobno je pokrój. Dodaj skrobię kukurydzianą, bułkę tartą, jajka, mielone przyprawy i czosnek do mieszaniny cukinii i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Uformuj małe placki rękami i delikatnie je spłaszcz.

5. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż placki z obu stron na złoty kolor.

6. Krok

Podawaj ciepłe z ulubionym sosem lub jako dodatek do mięsa.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy