REKLAMA

Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii to zdrowe i smaczne danie, które pokochasz. Świetnie nadają się jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielne danie z ulubionym sosem do maczania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt cukinia Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do
  • 1 št sól Dodano do
  • 12 št pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść cukinię, zetrzyj na drobno i włóż do sitka. Posyp solą i odstaw na 10 minut.

2. Krok

Po 10 minutach dobrze wyciśnij cukinię, aby usunąć jak najwięcej wody.

3. Krok

Obierz cebulę i czosnek, a następnie drobno je pokrój. Dodaj skrobię kukurydzianą, bułkę tartą, jajka, mielone przyprawy i czosnek do mieszaniny cukinii i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Uformuj małe placki rękami i delikatnie je spłaszcz.

5. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż placki z obu stron na złoty kolor.

6. Krok

Podawaj ciepłe z ulubionym sosem lub jako dodatek do mięsa.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy