REKLAMA

Źródło: bit245 from Getty Images

Placuszki z cukinii, pieczone w piekarniku

Te placuszki z cukinii, pieczone w piekarniku, są wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych mięsnych placków. Cukinia nadaje plackom delikatny i świeży smak, są one łatwo strawne i odpowiednie dla wegetarian. Są idealne jako danie główne lub jako dodatek do mięsa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt cukinia Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 100 g parmezan Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Startuj cukinię na grubych oczkach i posól. Pozostaw na 15 minut, następnie wyciśnij cukinię, aby usunąć nadmiar wody.

2. Krok

Cebulę pokrój w drobne kawałki i usmaż na patelni do złota.

3. Krok

Do miski dodaj cukinię, smażoną cebulę, jajka, bułkę tartą, starty parmezan, sól i mielony czarny pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Z ciasta uformuj kotlety i umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut lub do zrumienienia.

5. Krok

Podawaj ciepły z ulubionym dodatkiem lub sałatką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy