REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QpwBX3G28wBpKn38CaQ6/cd3a9f98ac65db999bc5e1e8acb450.jpeg)
Źródło: Richard Jacyno from Getty Images
Placki z kapusty kiszonej
Prosty i pyszny przepis na placki z kiszonej kapusty. To doskonała propozycja na obiad lub kolację. Smak kiszonej kapusty nadaje tym plackom wyjątkowego charakteru, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 kg kiszonej kapusty
- 1 szkło mąki
- 1 sztuka cebula
- 2 Sztuka jajka
- 1 szczypta sól
- 100 ml oleju do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Kapustę odsącz z nadmiaru wody i drobno posiekaj.
2. Krok
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
3. Krok
W dużej misce wymieszaj posiekaną kapustę, cebulę, mąkę, jajka i sól.
4. Krok
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj porcje ciasta łyżką i smaż placki na średnim ogniu do momentu, kiedy będą złote z obu stron.
5. Krok
Placki podawaj gorące.