REKLAMA

Źródło: Richard Jacyno from Getty Images

Placki z kapusty kiszonej

Prosty i pyszny przepis na placki z kiszonej kapusty. To doskonała propozycja na obiad lub kolację. Smak kiszonej kapusty nadaje tym plackom wyjątkowego charakteru, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg kiszonej kapusty Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 Sztuka jajka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 100 ml oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Kapustę odsącz z nadmiaru wody i drobno posiekaj.

2. Krok

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

3. Krok

W dużej misce wymieszaj posiekaną kapustę, cebulę, mąkę, jajka i sól.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj porcje ciasta łyżką i smaż placki na średnim ogniu do momentu, kiedy będą złote z obu stron.

5. Krok

Placki podawaj gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy