REKLAMA
Placki z ciecierzycy

Placki z ciecierzycy

Szukasz nowego pomysłu na obiad? Te placki można podać jako danie główne lub na kolację, jako dodatek lub samodzielnie, uzupełnione według gustu, czy to warzywami, serem, mięsem... Wybór należy do Ciebie.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 200 g Gotowana ciecierzyca w zalewie Dodano do
  • 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 30 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczka Suszone czosnki Dodano do
  • 14 łyżeczka papryka wędzona Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.

Odcedzamy ciecierzycę z zalewy. Wrzucamy do blendera razem z oliwą z oliwek i miksujemy. Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy, po czym ponownie miksujemy. Ewentualnie wszystko razem mieszamy ręcznie. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łyżką formujemy placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy