REKLAMA
Źródło: dusiowa from Getty Images
Placek drożdżowy z rabarbarem
Ten wyjątkowy placek jest idealny dla tych, którzy kochają połączenie słodkich i kwasnych smaków. Idealne na letnie dni lub jako deser po niedzielnej kolacji.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Koszyk
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 250 g cukier
- 1 szt Zakwas
- 250 ml mleko
- 2 szt żółtko
- 100 g masło
- 1 szt sól
Treść
- 500 g rabarbar
- 500 g Twaróg
- 100 g cukier
- 1 szt cukier waniliowy
Przesiewacz
- 100 g mąka zwykła specjalna
- 70 g masło
- 50 g cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Przygotuj ciasto: Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia.
2. Krok
Przygotuj nadzienie: Rabarbar oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.
3. Krok
Przygotuj posypkę: Wymieszaj wszystkie składniki i wymieszaj do konsystencji grudek.
4. Krok
Rozwałkuj ciasto, włóż na blachę, nałóż na nie nadzienie i posyp posypką.
5. Krok
Piec w 180°C przez około 45 minut.