Pizza ślimaki z ciasta francuskiego
Uwielbiam pizzę, więc postanowiłam zrobić ślimaki z ciasta francuskiego. Zwykle robię je na imprezy lub nawet wtedy, gdy po prostu chcemy zjeść coś dobrego z filmem w domu.
Składniki
- 1 opakowanie Ciasto francuskie
- 200 g szynki
- 200 g ser
- 200 g Przecier pomidorowy
- oregano
- bazylia
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotuj ciasto francuskie. Ja kupuję gotowe, więc wystarczy je rozmrozić.
Następnie pokrój szynkę w cienkie paski, a ser w plasterki. Preferuję mozzarellę, ponieważ nadaje pizzy odpowiednie doznania smakowe, ale możesz użyć dowolnego sera.
Rozmrożone ciasto rozwałkować na cienki arkusz i posmarować przecierem pomidorowym, który wcześniej doprawiłam bazylią i oregano. Rozłóż ser i szynkę na przecierze.
Następnie ciasto i nadzienie zwinąć w rulon i pokroić na krążki o grubości około 1,5 cm.
Umieść ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.