REKLAMA
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Pikantne naleśniki z szynką i serem
Przepis na nadziewane naleśniki z szynką i serem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 filiżanka Zwykła mąka
- 2 szt jajka
- 1 filiżanka Mleko
- 200 g Gotowana szynka
- 200 g Twardy ser
- 2 łyżka stołowa Masło
- szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta naleśnikowego. Następnie odstaw ciasto na 10-15 minut. Najlepiej pozostawić je w lodówce.
2. Krok
W międzyczasie pokrój szynkę i ser na małe kawałki. Następnie powinniśmy zacząć robić naleśniki.
3. Krok
Smażyć naleśniki na roztopionym maśle z obu stron.
4. Krok
Gdy naleśnik jest jeszcze na patelni, dodać szynkę i ser. Złożyć naleśnik na pół.