REKLAMA
Piersi z kurczaka z warzywami w sosie serowym
Piersi z kurczaka z warzywami w sosie serowym
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 500 g filet z kurczaka
- 200 g świeże pieczarki
- 1 szt The Onion
- 1 szt marchewki
- 1 szt czerwona papryka
- 150 g tarty ser
- 180 ml kwaśna śmietana
- sól i pieprz
- Czosnkowe przyprawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Najpierw na patelni lekko podsmażamy cebulę do złotego koloru. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy razem jeszcze około 5 minut. Solimy, pieprzymy i posypujemy odrobiną czosnkowego pieprzu.
2. Krok
Dodamy marchewkę i paprykę pokrojoną w małe kawałki. (marchewkę zwykle kroję na 2-3 części i wkładam do siekacza, a paprykę kroję ręcznie).
3. Krok
Czystujemy pieczarki i kroimy je na ćwiartki.
4. Krok
Wszystko dusimy razem przez około 10-15 minut. Następnie dodajemy śmietanę i dusimy jeszcze około 5 minut. Na koniec ścieramy ser i dobrze mieszamy, aby się roztopił.