REKLAMA

Źródło: iko636 from Getty Images

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pyszny i elegancki sposób na podanie piersi z kurczaka. Delikatna pierś z kurczaka, aromatyczny szpinak, mozzarella i przepyszne ciasto francuskie tworzą niezapomniane połączenie smaków. Idealne danie na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Nadzienie

  • 2 Sztuka Pierś z kurczaka Dodano do
  • 300 g Szpinak Dodano do
  • 2 Sztuka mozzarella Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szkło oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do

Ciasto

  • 500 g ciasto francuskie Dodano do
  • 1 sztuka jajko (do posmarowania ciasta) Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zaparz i osącz szpinak, a następnie wymieszaj go z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2. Krok

Pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie.

3. Krok

Na ciasto francuskie nałóż szpinak, na to ułóż obsmażone piersi z kurczaka, a na wierzch pokrojoną mozzarellę.

4. Krok

Zawiń ciasto wokół nadzienia, formując roladę. Posmaruj roladę roztrzepanym jajkiem.

5. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Deser

1518 przepisy