REKLAMA

Źródło: iko636 from Getty Images

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pyszny i elegancki sposób na podanie piersi z kurczaka. Delikatna pierś z kurczaka, aromatyczny szpinak, mozzarella i przepyszne ciasto francuskie tworzą niezapomniane połączenie smaków. Idealne danie na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Nadzienie

  • 2 Sztuka Pierś z kurczaka Dodano do
  • 300 g Szpinak Dodano do
  • 2 Sztuka mozzarella Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szkło oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do

Ciasto

  • 500 g ciasto francuskie Dodano do
  • 1 sztuka jajko (do posmarowania ciasta) Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zaparz i osącz szpinak, a następnie wymieszaj go z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2. Krok

Pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie.

3. Krok

Na ciasto francuskie nałóż szpinak, na to ułóż obsmażone piersi z kurczaka, a na wierzch pokrojoną mozzarellę.

4. Krok

Zawiń ciasto wokół nadzienia, formując roladę. Posmaruj roladę roztrzepanym jajkiem.

5. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy