REKLAMA
Źródło: iko636 from Getty Images
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Pyszny i elegancki sposób na podanie piersi z kurczaka. Delikatna pierś z kurczaka, aromatyczny szpinak, mozzarella i przepyszne ciasto francuskie tworzą niezapomniane połączenie smaków. Idealne danie na specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Nadzienie
- 2 Sztuka Pierś z kurczaka
- 300 g Szpinak
- 2 Sztuka mozzarella
- 2 zęby czosnek
- 1 szkło oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Ciasto
- 500 g ciasto francuskie
- 1 sztuka jajko (do posmarowania ciasta)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zaparz i osącz szpinak, a następnie wymieszaj go z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2. Krok
Pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie.
3. Krok
Na ciasto francuskie nałóż szpinak, na to ułóż obsmażone piersi z kurczaka, a na wierzch pokrojoną mozzarellę.
4. Krok
Zawiń ciasto wokół nadzienia, formując roladę. Posmaruj roladę roztrzepanym jajkiem.
5. Krok
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.