REKLAMA

Źródło: Pexels

Pieczony pstrąg

Przepis na pysznego pstrąga z piekarnika - propozycja na zdrowy i lekki obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi Dodano do
  • oczyszczone i umyte Dodano do
  • 4 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu Dodano do
  • 4 liście laurowe Dodano do
  • 4 plastry Cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Przygotuj naczynie do pieczenia i rozłóż liście laurowe na dnie.

2. Krok

W misce połącz masło, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.

3. Krok

Nakrój skórę pstrąga.

4. Krok

Nakładaj po jednym pstrągu na liście laurowe i smaruj masą z masła.

5. Krok

Na każdym pstrągu połóż plasterek cytryny.

6. Krok

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 20-25 minut, aż mięso będzie łatwo oddzielać się od kości.

7. Krok

Podawaj na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy