REKLAMA
Źródło: Pexels
Pieczony pstrąg
Przepis na pysznego pstrąga z piekarnika - propozycja na zdrowy i lekki obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 pstrągi
- oczyszczone i umyte
- 4 łyżki masło
- 1 Łyżka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- posiekane
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 4 liście laurowe
- 4 plastry Cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Przygotuj naczynie do pieczenia i rozłóż liście laurowe na dnie.
2. Krok
W misce połącz masło, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.
3. Krok
Nakrój skórę pstrąga.
4. Krok
Nakładaj po jednym pstrągu na liście laurowe i smaruj masą z masła.
5. Krok
Na każdym pstrągu połóż plasterek cytryny.
6. Krok
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 20-25 minut, aż mięso będzie łatwo oddzielać się od kości.
7. Krok
Podawaj na ciepło.