REKLAMA

Źródło: Pexels

Pieczony pstrąg

Przepis na pysznego pstrąga z piekarnika - propozycja na zdrowy i lekki obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi Dodano do
  • oczyszczone i umyte Dodano do
  • 4 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu Dodano do
  • 4 liście laurowe Dodano do
  • 4 plastry Cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Przygotuj naczynie do pieczenia i rozłóż liście laurowe na dnie.

2. Krok

W misce połącz masło, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.

3. Krok

Nakrój skórę pstrąga.

4. Krok

Nakładaj po jednym pstrągu na liście laurowe i smaruj masą z masła.

5. Krok

Na każdym pstrągu połóż plasterek cytryny.

6. Krok

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 20-25 minut, aż mięso będzie łatwo oddzielać się od kości.

7. Krok

Podawaj na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy