REKLAMA

Źródło: Geshas from Getty Images

Pieczone udka z kurczaka bez kości

Udka z kurczaka bez kości są znacznie łatwiejsze do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki udka z kurczaka bez kości Dodano do
  • 2 łyżeczki sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • przyprawa do kurczaka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej rurę do 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Dobrze oczyść i osusz udka z kurczaka ręcznikiem papierowym.

3. Krok

Stojący czosnkowy obsyp solą i przyprawą do kurczaka, a następnie skrop oliwą.

4. Krok

Umieść stojąco w brytfannie i piecz około 40 minut, lub dopóki nie będą ładnie złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy