REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AEEQhOfLH3efMjgHf3lz/b5a3b26a2d6a00d59f7f8b7b7760a0.jpeg)
Źródło: NoirChocolate from Getty Images
Pieczona wędzona karkówka
Przepis na pieczoną wędzoną karkówkę, którą pieczę w folii aluminiowej, dzięki czemu pozostaje soczysta.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 11⁄2 kg Pieczony boczek
- 700 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
100 min.
1. Krok
Kiełbaskę myjemy.
2. Krok
Zawiniemy ją w folię aluminiową i włożymy do naczynia do pieczenia.
3. Krok
Do garnka wlewamy około 700 ml wody i pieczemy karkówkę przez 90 minut.
4. Krok
Podczas pieczenia kontrolujemy ilość wody, aby nasza karkówka się nie przypaliła.
5. Krok
Podajemy to z ulubionym dodatkiem.