REKLAMA

Źródło: Pixabay: chefmouhcine

Pieczenie indyczka

Pieczenie indyczka to danie świąteczne, które może być doskonałą alternatywą dla tradycyjnego indyka. Indyki są mniejsze, smaczniejsze i szybciej się gotują.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Indyk

  • 1 db Dziecię indyka Dodano do
  • 1 g sól Dodano do
  • 1 g Burak Dodano do

Sos

  • 1 dl białe wino Dodano do
  • 1 g masło Dodano do
  • 1 g Mąka Dodano do
  • 1 dl Ciężka śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

2. Krok

Posól i popieprz indyka, a następnie umieść go w piekarniku na 1 godzinę.

3. Krok

Po upływie czasu zalej indyka białym winem.

4. Krok

Gotuj przez kolejne 30 minut, a następnie wyjmij z piekarnika i trzymaj w cieple.

5. Krok

Rozpuść masło na patelni, dodaj mąkę, a następnie zagęszczaj śmietanką.

6. Krok

Pokrójmy indyka i polej sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy