REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Pieczarki panierowane

Smaczny przysmak na szybko. Idealny na imprezowe przekąski czy też jako dodatek do głównego dania. Delikatne pieczarki w chrupiącej panierce to połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu niejednej osobie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g pieczarek Dodano do
  • 3 ks jajka Dodano do
  • 150 g bułki tarte Dodano do
  • 100 g Mąka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
  • 1 szkło Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść pieczarki i odsuń kapelusze od trzonków. Trzonki oprósz mąką, a kapelusze obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej.

2. Krok

Podgrzej olej na patelni, a następnie obsmaż pieczarki na złoty kolor z obu stron.

3. Krok

Ustaw pieczarki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

4. Krok

Podawaj gorące. Świetnie smakują zarówno samodzielnie, jak i z dowolnym sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy