REKLAMA
Źródło: Mykola Lunov from Canva
Pieczarki panierowane
Smaczny przysmak na szybko. Idealny na imprezowe przekąski czy też jako dodatek do głównego dania. Delikatne pieczarki w chrupiącej panierce to połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu niejednej osobie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g pieczarek
- 3 ks jajka
- 150 g bułki tarte
- 100 g Mąka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szkło Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść pieczarki i odsuń kapelusze od trzonków. Trzonki oprósz mąką, a kapelusze obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej.
2. Krok
Podgrzej olej na patelni, a następnie obsmaż pieczarki na złoty kolor z obu stron.
3. Krok
Ustaw pieczarki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
4. Krok
Podawaj gorące. Świetnie smakują zarówno samodzielnie, jak i z dowolnym sosem.