REKLAMA
Źródło: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Perkelt z kurzych udziec
Klasyczny perkelt z kurzych udziec z domowymi kluskami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki Kurczęce uda
- 2 Kawałki The Onion
- 4 goździki Czosnek
- 2 łyżki słodka papryka
- 250 ml woda
- 2 łyżki olej
- 2 łyżki Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Oczyśćcie udka kurczaka, pokrójcie na mniejsze kawałki i posól.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim drobno posiekaną cebulę.
3. Krok
Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż jeszcze minutę.
4. Krok
Dodaj mięso z kurczaka i usmaż je ze wszystkich stron.
5. Krok
Następnie dodaj paprykę, wymieszaj i krótko poddusz.
6. Krok
Mięso zalej wodą.
7. Krok
Duszimy pod przykryciem na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso stanie się miękkie.
8. Krok
Na koniec dodaj pokrojoną paprykę i gotuj jeszcze około 10 minut.