REKLAMA

Źródło: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov

Perkelt z kurzych udziec

Klasyczny perkelt z kurzych udziec z domowymi kluskami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki Kurczęce uda Dodano do
  • 2 Kawałki The Onion Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki słodka papryka Dodano do
  • 250 ml woda Dodano do
  • 2 łyżki olej Dodano do
  • 2 łyżki Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Oczyśćcie udka kurczaka, pokrójcie na mniejsze kawałki i posól.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim drobno posiekaną cebulę.

3. Krok

Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż jeszcze minutę.

4. Krok

Dodaj mięso z kurczaka i usmaż je ze wszystkich stron.

5. Krok

Następnie dodaj paprykę, wymieszaj i krótko poddusz.

6. Krok

Mięso zalej wodą.

7. Krok

Duszimy pod przykryciem na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso stanie się miękkie.

8. Krok

Na koniec dodaj pokrojoną paprykę i gotuj jeszcze około 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy