REKLAMA
Źródło: Youtube
Pasztet wegetariański
Przepis na wegetariański pasztet, który nadaje się na obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 2 ks cukinie
- 3 ks cebule
- 2 ks Duże marchewki
- 3 zęby czosnku
- 3⁄4 Okulary bułki tartej
- 200 g startej mozzarelli
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 ks jajka
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- Kurkuma
- suszone oregano
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Cukinię zetrzeć na grubej tarce.
2. Krok
Drobno zetrzeć cebulę i posolić. Odstawić na 15 minut.
3. Krok
W innej misce drobno zetrzeć marchewkę, dodać zmiażdżony czosnek i natkę pietruszki.
4. Krok
Dodać bułkę tartą i startą mozzarellę.
5. Krok
Wbić do masy 3 jajka, dodać oregano, czerwoną paprykę, kurkumę oraz sól i pieprz.
6. Krok
Cukinię odsączyć przez sito i dodać do pozostałych składników.
7. Krok
Wszystko razem wymieszać.
8. Krok
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i wyłóż na nią masę.
9. Krok
Piec pasztet bez przykrycia przez 75 minut w temperaturze 180°C.