REKLAMA

Kopytka

Coś szybkiego , smacznego . Idealny dodatek do gulaszu lub innego dania . Ale też idealnie smakują oblane roztopionym masłem . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/05/kopytka.html

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg ziemniaków Dodano do
  • 200 około g mąki pszennej Dodano do
  • 50 około g mąki ziemniaczanej Dodano do
  • Łyżka soli Dodano do
  • mąka pszenna do podsypywania Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Ziemniaki obrane gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki są miękkie , odcedzamy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków . Ziemniaki przekłady do miski i wybieramy 1/4 (odkładamy na resztę ziemniaków) i wsypujemy oby dwie mąki .

2. Krok

Zagniatamy ciasto na jednolitą i gładką masę . Z masy ziemniaczanej odrywamy kawałek ciasta posypujemy blat mąka pszenną i formujemy wałek następnie nacinamy go pod skosem ostrym nożem .

3. Krok

Kopytka gotujemy we wrzącej wodzie po wypłynięciu około 5 minut .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy