REKLAMA
Źródło: Szakaly from Getty Images
Pasta z wędzonej makreli
Pasta z wędzonej makreli, która jest idealnym wyborem na szybkie i zdrowe śniadanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Wędzona makrela
- 2 szt jajka
- 2 szt cebula
- 2 łyżki Musztarda
- 1 szt cytryna
- 2 łyżki majonez
- 1 szt czosnek
- 1 Szczypta Sól
- 1 Szczypta Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Oczyść makrelę z kości i rozdrobnij na mniejsze kawałki.
2. Krok
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Krok
Cebulę obieramy i ścieramy.
4. Krok
W małej miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, majonez i przeciśnięty czosnek.
5. Krok
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzimy do smaku.
6. Krok
Ktoś kto chce, może zmiksować pastę.