REKLAMA

Źródło: vicuschka from Getty Images

Pasta z pomidorów i papryki

Pasta paprykowo-pomidorowa jest pełna witamin, szczególnie witaminy C, której dużo jest w papryce.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt Papryki Dodano do
  • 2 szt pomidor Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

2. Krok

Paprykę i pomidory umyj, oczyść i pokrój na małe kawałki.

3. Krok

Obieramy i drobno kroimy cebulę i czosnek.

4. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj cebulę i czosnek. Smaż do złoconego koloru.

5. Krok

Dodaj do patelni pokrojoną paprykę i pomidory, dodaj sól, mieloną paprykę i czarny pieprz. Wszystko wymieszaj i dusimy przez 10 minut.

6. Krok

Pozwól mieszaninie ostygnąć, następnie włóż ją do miksera i zmiksuj na gładką masę.

7. Krok

Podawaj pastę paprykowo-pomidorową na podpieczonym chlebie lub jako dodatek do mięsa.

8. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Bez pieczenia

162 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy