REKLAMA
Źródło: vicuschka from Getty Images
Pasta z pomidorów i papryki
Pasta paprykowo-pomidorowa jest pełna witamin, szczególnie witaminy C, której dużo jest w papryce.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt Papryki
- 2 szt pomidor
- 1 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka mielona papryka
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
- 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.
2. Krok
Paprykę i pomidory umyj, oczyść i pokrój na małe kawałki.
3. Krok
Obieramy i drobno kroimy cebulę i czosnek.
4. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj cebulę i czosnek. Smaż do złoconego koloru.
5. Krok
Dodaj do patelni pokrojoną paprykę i pomidory, dodaj sól, mieloną paprykę i czarny pieprz. Wszystko wymieszaj i dusimy przez 10 minut.
6. Krok
Pozwól mieszaninie ostygnąć, następnie włóż ją do miksera i zmiksuj na gładką masę.
7. Krok
Podawaj pastę paprykowo-pomidorową na podpieczonym chlebie lub jako dodatek do mięsa.
8. Krok
Smacznego!