REKLAMA

Źródło: vicuschka from Getty Images

Pasta z pomidorów i papryki

Pasta paprykowo-pomidorowa jest pełna witamin, szczególnie witaminy C, której dużo jest w papryce.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt Papryki Dodano do
  • 2 szt pomidor Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

2. Krok

Paprykę i pomidory umyj, oczyść i pokrój na małe kawałki.

3. Krok

Obieramy i drobno kroimy cebulę i czosnek.

4. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj cebulę i czosnek. Smaż do złoconego koloru.

5. Krok

Dodaj do patelni pokrojoną paprykę i pomidory, dodaj sól, mieloną paprykę i czarny pieprz. Wszystko wymieszaj i dusimy przez 10 minut.

6. Krok

Pozwól mieszaninie ostygnąć, następnie włóż ją do miksera i zmiksuj na gładką masę.

7. Krok

Podawaj pastę paprykowo-pomidorową na podpieczonym chlebie lub jako dodatek do mięsa.

8. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy