REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/9xrM3XvMXpUzritoGCac/6395027da7f242478b9947d03a54df.jpeg)
Źródło: FB: Dieta ketogeniczna - pytania i przepisy
Pasta z makreli
Prosta i smakowita pasta do chleba z makreli. Idealna na śniadanie lub jako dodatek do chrupiących grzanki na przyjęciu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 sztuka makrela w oleju
- 2 Sztuka jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 sztuka ogórek kiszony
- 1 szczypta sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Otwórz puszki z makrelą i odcieknięcie z oleju. Następnie rozłóż rybę na mniejsze kawałki.
2. Krok
Ugotuj jajka, ostudź i pokrój je na małe kawałki.
3. Krok
Pokrój cebulę i ogórek kiszony na drobne kawałki.
4. Krok
W misce wymieszaj makrelę, jajka, cebulę, ogórka kiszonego, majonez i jogurt naturalny.
5. Krok
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6. Krok
Podawaj z chlebem lub grzankami.