REKLAMA

Pasta z dyni Hokkaido

Przepis na pyszną pastę z dyni hokkaido z kwaśną śmietaną.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 12 kawałek Hokkaido Dodano do
  • 1 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Pakiet Kwaśna śmietana Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj hokkaido, przekrój na pół i usuń nasiona. Pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w rondlu. Dodaj ząbki czosnku i zalej wodą tak, aby były ledwo przykryte.

2. Krok

Gotować hokkaido przez około 15 minut do miękkości.

3. Krok

Następnie wyjmij czosnek z garnka i umieść go w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, śmietanę, sól i czarny pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką pastę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy