REKLAMA

Pasta z dyni Hokkaido

Przepis na pyszną pastę z dyni hokkaido z kwaśną śmietaną.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 12 kawałek Hokkaido Dodano do
  • 1 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Pakiet Kwaśna śmietana Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj hokkaido, przekrój na pół i usuń nasiona. Pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w rondlu. Dodaj ząbki czosnku i zalej wodą tak, aby były ledwo przykryte.

2. Krok

Gotować hokkaido przez około 15 minut do miękkości.

3. Krok

Następnie wyjmij czosnek z garnka i umieść go w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, śmietanę, sól i czarny pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką pastę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy