REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Q8nvCOdN13l6sLkhE0UN/aea052cb6868350e202d83ba1747cd.png)
Pasta z dyni Hokkaido
Przepis na pyszną pastę z dyni hokkaido z kwaśną śmietaną.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1⁄2 kawałek Hokkaido
- 1 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 Pakiet Kwaśna śmietana
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umyj hokkaido, przekrój na pół i usuń nasiona. Pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w rondlu. Dodaj ząbki czosnku i zalej wodą tak, aby były ledwo przykryte.
2. Krok
Gotować hokkaido przez około 15 minut do miękkości.
3. Krok
Następnie wyjmij czosnek z garnka i umieść go w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, śmietanę, sól i czarny pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką pastę.