REKLAMA

Pasta z dyni Hokkaido

Przepis na pyszną pastę z dyni hokkaido z kwaśną śmietaną.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 12 kawałek Hokkaido Dodano do
  • 1 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Pakiet Kwaśna śmietana Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj hokkaido, przekrój na pół i usuń nasiona. Pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w rondlu. Dodaj ząbki czosnku i zalej wodą tak, aby były ledwo przykryte.

2. Krok

Gotować hokkaido przez około 15 minut do miękkości.

3. Krok

Następnie wyjmij czosnek z garnka i umieść go w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, śmietanę, sól i czarny pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką pastę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy