REKLAMA

Pasta z bakłażana

Ta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do pieczywa. Możesz go również użyć jako część szybkiego obiadu lub kolacji.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt bakłażan Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Nagrzej piekarnik do 200 stopni i upiecz bakłażany do miękkości. To zajmuje około 30 minut.

2. Krok

Usuń skórę z bakłażanów i umieść je w mikserze. Dodaj czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i pokrojoną czerwoną paprykę.

3. Krok

Wszystko razem dokładnie zmiksuj do gładkości. Dopóki jest jeszcze ciepłe, dopraw solą i pieprzem.

4. Krok

Przed podaniem pozwól pastie ostygnąć. Podawaj z pieczywem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy