REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4mGEIJ5FOZLrhwdCGSMw/0bcc21cc03ba4d130dac56f8d05d53.png)
Pasta z bakłażana
Ta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do pieczywa. Możesz go również użyć jako część szybkiego obiadu lub kolacji.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt bakłażan
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 szt cytryna
- 1 szt czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Nagrzej piekarnik do 200 stopni i upiecz bakłażany do miękkości. To zajmuje około 30 minut.
2. Krok
Usuń skórę z bakłażanów i umieść je w mikserze. Dodaj czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i pokrojoną czerwoną paprykę.
3. Krok
Wszystko razem dokładnie zmiksuj do gładkości. Dopóki jest jeszcze ciepłe, dopraw solą i pieprzem.
4. Krok
Przed podaniem pozwól pastie ostygnąć. Podawaj z pieczywem.