REKLAMA

Źródło: Antic Zlatko from Getty Images

Pasta z awokado z jajkiem

Pasta z awokado z jajkiem to jedno z moich ulubionych dań na śniadanie lub przekąskę. Ma subtelny smak awokado, który jest rozjaśniony sokiem z cytryny i wzmocniony dodatkiem jajka w koszulce.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 kawałek dojrzałe awokado Dodano do
  • 4 kawałek jajka Dodano do
  • 2 łyżeczka Sok z cytryny Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżką. Następnie rozgnieć je na drobną pastę, dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku i wymieszaj wszystko razem. Najlepiej rozgnieść awokado zaraz po zerwaniu.

2. Krok

Ugotuj jajka na twardo. Zajmuje to około 10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Następnie spłucz je zimną wodą, aby lepiej się obrały.

3. Krok

Ugotowane jajka obrać i pokroić na małe kawałki lub zetrzeć na tarce.

4. Krok

Wymieszaj jajka z awokado.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy