REKLAMA

Źródło: Olga Kriger from Canva

Papryka nadziewana serem

Zobacz ten prosty i smaczny przepis na paprykę nadziewaną serem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt czerwona papryka Dodano do
  • 200 g Ser smarowalny Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 łyżka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W międzyczasie usuń górną część papryki i wyjmij jądro.

2. Krok

Przygotuj nadzienie: W misce wymieszaj ser kremowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do gładkości.

3. Krok

Napełnij papryki farszem i przenieś je do brytfanny. Każdą paprykę skrop łyżeczką oliwy z oliwek.

4. Krok

Paprykę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut lub aż papryka będzie miękka, a nadzienie złotobrązowe.

5. Krok

Usmażone papryki wyjmij z piekarnika, pozwól im na chwilę ostygnąć, a następnie podawaj. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy