REKLAMA
Pączki długo świeże

Pączki długo świeże

Super pączki, które każdy sobie poradzi👍 Nie potrzebujesz wałka ani blatu kuchennego. Wystarczy ci łyżka, a twoje pączki będą pięknie okrągłe.

REKLAMA

Składniki

porcje
5

Kosz

  • 600 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 350 ml Zimne mleko Dodano do
  • 100 g cukier kryształ Dodano do
  • 21 g świeże drożdże Dodano do
  • 1 żółtko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Śmietana Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do

Poza tym jeszcze

  • mąka kukurydziana Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Z podanych składników obrabiamy cieńsze ciasto, którego delikatnie napowietrzamy olejem. Miskę z ciastem wkładamy do torebki i zostawiamy w lodówce na 1 noc.

2. Krok

Następnego dnia wyjmujemy ciasto z lodówki i pozostawiamy je na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Rękami nasmarowanymi olejem i łyżką odrywamy okrągłe bułeczki / kule, które najpierw krótko obtaczamy w mące kukurydzianej, a potem smażymy na oleju.

3. Krok

Gotowe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i smarujemy dżemem według smaku❤🙂

Pączki długo świeże - etap przygotowania 1
4. Krok

Mała informacja: Szyszki są wkładane do mąki kukurydzianej, ponieważ mąka kukurydziana zapobiega szybkiemu przypaleniu ciasta podczas smażenia. Mąka kukurydziana piecze się powoli, co gwarantuje, że twoje szyszki nigdy nie będą surowe!!! Szyszki zawsze będą dobrze upieczone i smaczne👍

Pączki długo świeże - etap przygotowania 1
5. Krok

Moje kolejne przepisy można znaleźć na moim blogu cesminazuenal.blogspot.com i na Youtube

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy