REKLAMA
Źródło: Canva
Owsianka
Fantastyczny przepis na szybkie śniadanie, które dostarczy energii na cały dzień. Owsianka najlepiej smakuje podana z jogurtem, orzechami i ulubionymi owocami.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 szklanki mleka lub mleka roślinnego
- 1⁄4 szklanki posiekanego orzechów
- 1⁄4 szklanki rodzynek
- 1⁄4 szklanki suszonych lub świeżych owoców
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego opcjonalnie
- 1⁄2 łyżeczki cynamonu opcjonalnie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Płatki owsiane wymieszać z mlekiem w garnku i gotować na małym ogniu przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owsianka zgęstnieje.
2. Krok
Dodać orzechy, rodzynki, suszone owoce, miód lub syrop klonowy (jeśli używamy) i cynamon (jeśli używamy) do garnka z owsianką. Doprawić wedle uznania.
3. Krok
Gotować przez kilka minut.
4. Krok
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.