REKLAMA
Źródło: nadianb from Canva
Owocowy puchar z mascarpone i malinami
Przepis na idealny owocowy puchar z mascarpone, biszkoptami i malinami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g mascarpone
- 200 g Malina
- 3 łyżki Miód
- 4 szt ciastka
- 200 ml Bita śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Zacznij od przygotowania składników. Umyj maliny.
2. Krok
Następnie wymieszaj mascarpone z bitą śmietaną i miodem. Ja zawsze dodaję miód do smaku, trzy łyżki mogą być dla kogoś za dużo, więc lepiej zacząć od mniejszej ilości i dodawać w razie potrzeby.
3. Krok
Umieść pokruszone herbatniki na dnie szklanki i nałóż na nie krem mascarpone.
4. Krok
Udekoruj szklankę malinami i listkami mięty.
5. Krok
Przed podaniem schłodzić przez chwilę w lodówce.