REKLAMA
Źródło: nadianb from Canva
Owocowy kubek z kwaśną śmietaną
Przepis na przygotowanie owocowego kubka z kwaśną śmietaną.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g owoce
- 200 g Kwaśna śmietana
- 100 g cukier puder
- 1 bal Cukier waniliowy
- Orzechy lub nasiona do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Dokładnie umyj, oczyść i pokrój owoce na małe kawałki. Osobiście uważam, że najlepiej jest po prostu pokroić je na mniejsze kawałki - jest to bardziej praktyczne do serwowania i jedzenia.
2. Krok
W misce wymieszać śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy. Jeśli lubisz mocniejszy smak wanilii, możesz dodać pół opakowania cukru waniliowego.
3. Krok
Umieść śmietanę w szklance i ułóż owoce na wierzchu. Posypać orzechami lub pestkami słonecznika.
4. Krok
Przed podaniem wstawić pucharki z owocami do lodówki na co najmniej 15 minut.