REKLAMA

Źródło: Volosina from Getty Images

Orzechowy krem do tortu

Prosty i pyszny orzechowy krem, który będzie świetnym dodatkiem do każdego tortu. Ten krem jest wysoce przystosowalny, a końcowy profil smaku można zmienić różnymi orzechami.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 250 g orzechy mielone Dodano do
  • 200 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 5 Łyżki Rum Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu.

2. Krok

Dodaj cukier i mielone orzechy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.

3. Krok

Zdejmij z ognia i wymieszaj z rumem.

4. Krok

Pozwól kremowi ostygnąć, a następnie możesz go włożyć do ciasta.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy