REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Orszada drink

Delikatny, słodki i kremowy napój migdałowy z orkiszem to doskonała wegańska alternatywa dla mleka. Prosty do przygotowania i pełen wartości odżywczych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło migdałów Dodano do
  • 1 szkło ziaren orkiszu Dodano do
  • 3 łyżki miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie) Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Namocz migdały w wodzie na noc.

2. Krok

Namocz ziarna orkiszu w wodzie na co najmniej 2 godziny.

3. Krok

Odcedź migdały i orkisz, a następnie zblenduj je z 3 szklankami świeżej wody do uzyskania jednolitej konsystencji.

4. Krok

Przelej mieszankę przez gęste sito lub ściereczkę z muslinu do dzbanka, wyciśnij jak najwięcej płynu.

5. Krok

Dodaj miód lub syrop klonowy do smaku i dobrze wymieszaj.

6. Krok

Schłodź napój w lodówce przed podaniem. Przechowuj w hermetycznie zamkniętym naczyniu w lodówce do 3-5 dni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy