REKLAMA
Omlet z białek
Lekki i sycący omlet z białek, idealny na zdrowe śniadanie. Urozmaicenie smaku można dodać za pomocą świeżych ziół lub sera feta.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 4 białka jaj
- 1 szczypta sól
- 1 Łyżka olej rzepakowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W małej misce ubij białka jaj z solą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wlej ubite białka.
3. Krok
Smaż omlet na średnim ogniu, aż białka zaczną się ścieśniać. Ostrożnie podważ omlet i przewróć go na drugą stronę, smażąc jeszcze około minuty.
4. Krok
Podawaj omlet na ciepło, posypany ulubionymi ziołami lub dodaj trochę kruszonego sera feta dla dodatkowego smaku.