REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/B81Lr99wO_6h6aubRgUk/e4d63adc0950021e582b99d591df2b.jpeg)
Źródło: pixelshot from Canva
Ogórki korniszone
Tradycyjny przepis na ogórki korniszone. Idealne do kanapek, sałatek czy jako dodatek do drugiego dania. Proste do przygotowania i zawsze smaczne.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg ogórek świeże
- 1 szkło woda
- 1 szkło ocet winnego
- 2 łyżki sól
- 2 łyżki cukier
- 2 zęby czosnek
- 1 łyżeczka Gorczyca
- 1 szkło koperek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
105 min.
1. Krok
Umyj ogórki i obierz czosnek.
2. Krok
Ułóż ogórki w słoiku, między warstwę ogórków dodaj część czosnku i koperku.
3. Krok
W rondlu zagotuj wodę z octem, solą i cukrem.
4. Krok
Gorącym płynem zalej ogórki w słoiku.
5. Krok
Zamknij słoik i odstaw w chłodne miejsce na 3 dni.