REKLAMA

Źródło: Crow26 from Getty Images

Ogórki konserwowe

Klasyczny, letni przepis na domowe ogórki kiszone. Idealne jako dodatek do kanapek lub sałatek.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 kg ogórki Dodano do
  • 4 ks ząbki czosnku Dodano do
  • 1 ks Koper Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Umyj ogórki, czosnek i koper.

2. Krok

W dużym garnku zagotuj wodę z solą.

3. Krok

Gdy woda się zagotuje, dodaj ogórki, czosnek i koper.

4. Krok

Zostaw ogórki w garnku na 24 godziny.

5. Krok

Po tym czasie, wyjmij ogórki z garnka, a następnie przełóż je do słoików.

6. Krok

Zalej ogórki w słoikach gorącym roztworem soli i wody, następnie szczelnie zakręć.

7. Krok

Przechowuj ogórki w chłodnym i ciemnym miejscu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Dania mięsne

1067 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy