Nieupieczony tort karmelowo-czekoladowy
Nieupieczone desery są bardzo proste, a co więcej, zaspokoją Twoje kubki smakowe. Ten, w połączeniu z karmelowymi i nasączonymi ciasteczkami oraz dwiema odmianami budyniu dopełnionymi bananem, musisz spróbować.
Składniki
Składniki
- 1 opakowanie Mleczna czekolada namoczone ciasteczka
- 1 opakowanie Namoczone ciasteczka gorąca czekolada
- 1 opakowanie Klub ciasteczka karmel
- 2 szt banany
Końcowa część
- 1 opakowanie Karmelowy budyń
- 400 ml mleko
- 25 g Trzcinowy cukier
- 100 g Ser smarowalny do kanapek
Część czekoladowa
- 1 opakowanie budyń czekoladowy
- 400 ml mleko
- 25 g Cukier trzcinowy
- 100 g Serek do smarowania
Górna część
- 100 g twaróg
- 60 g Pasta daktylowa lub wcześniej namoczone i zmiksowane suszone daktyle
- 40 g Masło orzechowe
- 40 g Roztopiona gorąca czekolada
- 4 łyżka stołowa mleko
- Kakao do posypki
Najnowsze ulotki
Procedura
Nasączone ciasteczka układamy na zmianę (gorące i mleczne) na dnie foremki do pieczenia. Układamy warstwę czekolady na wierzchu.
Karmelowy budyń ugotujemy w 400ml mleka razem z cukrem. Następnie wymieszamy z masłem do smarowania i nałożymy na ciasteczka.
Na karmelowy pudding kładziemy pokrojone w plastry banany.
Na bananach przechowujemy karmelowe ciasteczka.
Następnie przygotowujemy część czekoladową tak samo jak karmelową. Gotujemy budyń, który mieszamy z masłem do pieczywa i nakładamy na herbatniki.
Na wierzch wykładamy połamane ciasteczka wszystkich trzech rodzajów.
Ostatnią warstwę przygotowujemy przez wymieszanie twarogu, pasty z daktyli, masła orzechowego, rozpuszczonej czekolady i mleka.
Rozprowadź krem na wierzchu ciasta, posyp kakao i odłóż do lodówki, aby stężało. Górną część można zastąpić polewą czekoladową 😊
Schowamy to do lodówki.