:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/719a4ff494cac13016548d7d9aad63.jpeg)
Nieupieczony tort karmelowo-czekoladowy
Nieupieczone desery są bardzo proste, a co więcej, zaspokoją Twoje kubki smakowe. Ten, w połączeniu z karmelowymi i nasączonymi ciasteczkami oraz dwiema odmianami budyniu dopełnionymi bananem, musisz spróbować.
Składniki
Składniki
- 1 opakowanie Mleczna czekolada namoczone ciasteczka
- 1 opakowanie Namoczone ciasteczka gorąca czekolada
- 1 opakowanie Klub ciasteczka karmel
- 2 szt banany
Końcowa część
- 1 opakowanie Karmelowy budyń
- 400 ml mleko
- 25 g Trzcinowy cukier
- 100 g Ser smarowalny do kanapek
Część czekoladowa
- 1 opakowanie budyń czekoladowy
- 400 ml mleko
- 25 g Cukier trzcinowy
- 100 g Serek do smarowania
Górna część
- 100 g twaróg
- 60 g Pasta daktylowa lub wcześniej namoczone i zmiksowane suszone daktyle
- 40 g Masło orzechowe
- 40 g Roztopiona gorąca czekolada
- 4 łyżka stołowa mleko
- Kakao do posypki
Najnowsze ulotki
Procedura
Nasączone ciasteczka układamy na zmianę (gorące i mleczne) na dnie foremki do pieczenia. Układamy warstwę czekolady na wierzchu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/9f06ed2efe401e3c7ba0e84a1209d1.jpeg)
Karmelowy budyń ugotujemy w 400ml mleka razem z cukrem. Następnie wymieszamy z masłem do smarowania i nałożymy na ciasteczka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/52c6f5ab657b4fee7dd22a5ebb5b7e.jpeg)
Na karmelowy pudding kładziemy pokrojone w plastry banany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/cfc68b2ada18c8d3a7890bf38c4168.jpeg)
Na bananach przechowujemy karmelowe ciasteczka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/28a5aacfa823721863b91bbdf6d36f.jpeg)
Następnie przygotowujemy część czekoladową tak samo jak karmelową. Gotujemy budyń, który mieszamy z masłem do pieczywa i nakładamy na herbatniki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/4f67d3859d19be6bb93d04b902876f.jpeg)
Na wierzch wykładamy połamane ciasteczka wszystkich trzech rodzajów.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/2c38c5fb31ea155abfdd662145ab38.jpeg)
Ostatnią warstwę przygotowujemy przez wymieszanie twarogu, pasty z daktyli, masła orzechowego, rozpuszczonej czekolady i mleka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/478b90094debe89048021bf67e2a5a.jpeg)
Rozprowadź krem na wierzchu ciasta, posyp kakao i odłóż do lodówki, aby stężało. Górną część można zastąpić polewą czekoladową 😊
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/86a14de2e814db9d33c31377cd1717.jpeg)
Schowamy to do lodówki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kcEhDRt_hMNmllIKO5eb/6dcb8175f74361716b9a320b3a0b6a.jpeg)