REKLAMA

Źródło: rimmabondarenko from Canva

Nalewka z rabarbaru

Nalewka z rabarbaru to idealny sposób na wykorzystanie tego sezonowego warzywa. Doskonale orzeźwiająca, z subtelnym smakiem rabarbaru. Idealna do podania w ciepłe letnie dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 sztuka rabarbar Dodano do
  • 500 ml spirytus Dodano do
  • 1 sztuka cytryna Dodano do
  • 300 g cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Rabarbar umyj, pokrój na kawałki o długości ok. 1 cm. Pokrojony rabarbar przełóż do dużego słoika.

2. Krok

Do słoika z rabarbarem dodaj spirytus, cukier i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Słoik zamknij i odstaw na 24 godziny w chłodne, ciemne miejsce.

4. Krok

Po upływie 24 godzin nalewkę zlej do butelek, a rabarbar wyrzuć.

5. Krok

Nalewkę podawaj schłodzoną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy