REKLAMA

Źródło: rimmabondarenko from Canva

Nalewka z rabarbaru

Nalewka z rabarbaru to idealny sposób na wykorzystanie tego sezonowego warzywa. Doskonale orzeźwiająca, z subtelnym smakiem rabarbaru. Idealna do podania w ciepłe letnie dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 sztuka rabarbar Dodano do
  • 500 ml spirytus Dodano do
  • 1 sztuka cytryna Dodano do
  • 300 g cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Rabarbar umyj, pokrój na kawałki o długości ok. 1 cm. Pokrojony rabarbar przełóż do dużego słoika.

2. Krok

Do słoika z rabarbarem dodaj spirytus, cukier i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Słoik zamknij i odstaw na 24 godziny w chłodne, ciemne miejsce.

4. Krok

Po upływie 24 godzin nalewkę zlej do butelek, a rabarbar wyrzuć.

5. Krok

Nalewkę podawaj schłodzoną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy