REKLAMA
Źródło: rimmabondarenko from Canva
Nalewka z rabarbaru
Nalewka z rabarbaru to idealny sposób na wykorzystanie tego sezonowego warzywa. Doskonale orzeźwiająca, z subtelnym smakiem rabarbaru. Idealna do podania w ciepłe letnie dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 1 sztuka rabarbar
- 500 ml spirytus
- 1 sztuka cytryna
- 300 g cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
1440 min.
1. Krok
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki o długości ok. 1 cm. Pokrojony rabarbar przełóż do dużego słoika.
2. Krok
Do słoika z rabarbarem dodaj spirytus, cukier i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Krok
Słoik zamknij i odstaw na 24 godziny w chłodne, ciemne miejsce.
4. Krok
Po upływie 24 godzin nalewkę zlej do butelek, a rabarbar wyrzuć.
5. Krok
Nalewkę podawaj schłodzoną.